JB Sportmassage

Trigger Points

Geplaatst op 5 april 2019 in Overig

Vandaag ga ik het over “Trigger Points” hebben. Wat zijn “Trigger Points” 🤔? In de volksmond is een Trigger Point een spierknoop. Maar om de “spierknoop” iets duidelijker uit te leggen is het een verzameling van micro-verkrampingen in kleine deeltjes van de spiervezels die niet zomaar uit zichzelf weg gaan. Het voelt aan als een knobbeltje, ongeveer ter grootte van een erwt. Trigger Points kunnen in alle spieren worden gevonden. De Trigger Point wordt geactiveerd wanneer je lichaam overbelast is, maar kan ook door stress en/of een slechte lichaamshouding worden veroorzaakt of geactiveerd.

Door gebrek aan zuurstof en doorbloeding in de spier wordt deze erg pijnlijk en deze pijn kan uitstralen naar andere lichaamsdelen. Ik verwijs hierbij naar mijn vorige blog over de “Trapezius”, waar de pijn zit op de Trapezius maar uitstraalt naar het hoofd, de nek, de schouders en de bovenrug.

 

De symptomen van de Trigger Points:

  • Pijnlijke plek
  • Uitstraling (naar andere delen van het lichaam)
  • Verkorte spieren
  • Beperkt de beweging in de spier

 

Behandeling

  • Deep Tissue massage (Sportmassage)
  • Dry Needling

 

De behandelingen kunnen gevoelig zijn, wanneer de bewuste spieren worden aangepakt. Na de behandeling kan de behandelde plek een dag of twee stijf aanvoelen, maar na die dagen merk je gelijk verschil.

Voor meer info:
📧: info@jbsportmassage.nl ☎️: +31 620092869
...
Fans Volgen JB Sportmassage