JB Sportmassage

Over Mij

Sportcarrière

Mijn naam is Jurgen Boerleider, geboren in 1986 te Paramaribo, Suriname. Ik ben opgegroeid op de Nederlandse Antillen, waar ik vanaf mijn 3e tot aan mijn 16e heb gewoond. In deze periode kon ik de taal leren en kennis maken met de Antilliaanse cultuur. Daarnaast genoot ik van verschillende sporten. Sport is altijd al een groot aandeel in mijn leven geweest. Zelf deed ik aan karate, voetbal en tennis. Deze drie sporten heb ik met veel plezier mogen beoefenen.

Op mijn 16e ben ik van Bonaire naar Amsterdam Zuid-Oost verhuisd. Hier maakte ik kennis met de Amsterdamse voetbalclub Fortius. Naast Fortius heb ik bij Omniworld, DWS, Sport Club Feyenoord en Voorland gespeeld. Wegens privé omstandigheden ben ik gestopt met voetballen.

voetbalclubs

In 2009 kwam ik een goede vriend tegen die aan mij vroeg om een kickbokstraining bij te wonen. Na de eerste training werd ik gelijk verliefd op deze sport en heb ik me vervolgens dan ook direct ingeschreven bij Ropie Gym in Almere. Na een jaar keihard te hebben getraind, heb ik mijn eerste wedstrijd onbeslist gevochten. Sindsdien heb ik negen wedstrijden gevochten.

ropie gym

Sportmassage

Na regelmatig blessureleed begon ik na te vragen hoe ik deze kan verhelpen en kon voorkomen. Na wat onderzoek te hebben gedaan, ben ik beland bij ATS Sportmassage in Hoorn. Na een jaar cursus te hebben gevolgd en succesvol te hebben afgerond, heb ik een stageperiode van 7 maanden gelopen bij AFC “Amsterdamsche Footbal Club”. Naast mijn Sportmassage diploma heb ik ook de cursus Conditie/Hersteltrainer van Toine van den Goolberg succesvol afgerond.

Twee jaar na afronding van de cursus Sportmassage ben ik actief geworden als professioneel sportmasseur. Naast sportverzorger behandel ik als sportmasseur professionele kickboksers zoals Cedric Manhoef, Murthel Groenhart, Feride Kirat, Eyevan Danenberg, Noah Apituley en MMA-vechter Djamiel Chan.

Daarnaast werk ik samen met personal trainers (Iwan Redan van “Beyond Yourself”, Kenneth Sances van “Sances Gym” en Ropie Adriaan van “Ropie Gym”) en een fysiotherapeut (Annemieke van Osch van “Be free, be fit, be football”).

Naast mijn eigen onderneming werk ik ook bij Sparta Rotterdam. Bij Sparta Rotterdam valt het jeugd elftal (O19) onder mijn verzorging. Ik ben dan bij alle wedstrijden van de O19 aanwezig om de juiste verzorging/blessurepreventie toe te passen op deze jeugdspelers.

Sparta

Een van de belangrijkste dingen die ik in mijn levensloop heb geleerd, is dat je als sporter/topsporter altijd goed voor jezelf en je lichaam moet zorgen. Net als een auto en een huis onderhoud nodig hebben, heeft je lichaam met ongeveer 650 spieren ook onderhoud nodig. Op het moment dat de spierspanning toe neemt, moet deze ook weer afnemen. Als de spierspanning te lang aanhoudt, bestaat de kans op spierverkramping, dat kan leiden tot spierscheuring. Massages stimuleren hierbij een betere doorbloeding, dat zorg draagt voor de aanvoer van voedingstoffen, zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Sportmassage werkt preventief ter voorkoming van spierpijn, stress en blessures. Want: Blessures krijgen is natuurlijk hét spookbeeld van een sporter!

...
Fans Volgen JB Sportmassage